Loading...
Wie zijn wij? 2017-06-21T16:29:10+00:00

OPRICHTERS

Stichting SIA, Siv in Actie is in 2017 opgericht door Sivan Kornmann en Manon Hardeman. De motivatie achter de oprichting van Stichting SIA is – helaas – een treurig, persoonlijk verhaal. In september 2014 werd Sivan Kornmann meerdere malen vanuit de spoedeisende hulp van het Rijnstate ziekenhuis naar huis gestuurd terwijl hij onder andere last had van uitval van zijn rechter lichaamshelft en flinke hoofdpijn. Achteraf bleken dit TIA’s geweest te zijn. Een aantal dagen later kreeg Sivan er – op 26-jarige leeftijd – een groot herseninfarct overheen. Hierdoor is met name zijn taalcentrum flink aangedaan. Sivan moest alles opnieuw leren: schrijven, praten, tellen, bewegen etc.

Een revalidatie van ruim 2,5 jaar volgde. Eerst in Groot Klimmendaal in Arnhem en later in de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Er werd gezegd dat Sivan niet meer zou kunnen sporten en werken maar door Sivans doorzettingsvermogen heeft hij het voor elkaar gekregen weer te kunnen voetballen. Ook heeft hij er het volste vertrouwen in dat hij weer aan het werk komt. ‘Mijn motto is: wil je iets bereiken, kom dan in actie!’, aldus Sivan. Samen met zijn partner, Manon Hardeman, heeft hij de Stichting SIA opgericht waarbij de letters SIA Sivan’s voorletters zijn en in dit geval staan ze voor: Siv in Actie. Stichting SIA komt in actie voor jonge mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH).

Manon: ‘Ik heb van heel dichtbij meegemaakt welke gevolgen niet aangeboren hersenletsel kan hebben. Op de dag dat Sivan het herseninfarct kreeg, stortte onze wereld in en gelukkig wisten we toen nog niet wat ons allemaal te wachten stond. Samen hebben we ons overal doorheen geslagen en nu willen we ons inzetten om ook anderen te helpen die wel een duwtje in de rug kunnen gebruiken.’

Interview in de Gelderlander (jan 2015)

Sporttest KNVB-campus (nov 2016)

ORGANISATIE

Sivan Kornmann

‘Geeft nooit op!!!’ 

In de afgelopen 13 jaar heb ik veel medische tegenslagen gehad. Sinds het herseninfarct dat ik in september 2014 opliep, sinds 2,5 jaar ben ik meer dan 10 keer geopereerd. Toch heb ik de moed nooit opgegeven en ben ik altijd blijven doorgaan tot ik er bij neer viel. Dit doorzettingsvermogen is mijn redding geweest want hierdoor kon ik het telkens opbrengen om mijn revalidatie voort te zetten. Met Stichting SIA hoop ik andere jongeren te kunnen inspireren om door te gaan want er is WEL een leven nadat je hersenletsel hebt opgelopen. Het is een lange weg met veel pieken en dalen maar ‘time heals what reason cannot’. Ook al lijkt het alsof alles verpest is, er zijn altijd mooie dingen om voor te blijven vechten.

Casper Steenbergen

‘Je weet nooit hoe sterk je bent, totdat sterk zijn je enige keuze is’

Als je jong bent wil je keuzes en plannen maken voor de toekomst. Zolang je gezond en fit door het leven gaat is alles mogelijk. Voor de jongere die iedere dag weer een strijd moet leveren en ‘sterk’ moet zijn is niet altijd alles zo goed geregeld als dat menigeen zal denken in Nederland. Een uitdaging waar niet alleen Siv, maar ook vele jongeren met ons voor hebben gestaan òf nog elke dag voor staan.

Ik wil er graag aan bijdragen dat deze jonge gemotiveerde mensen weer een kans krijgen om zelf keuzes te maken. Mijn donatie voor dit goede doel heb ik al deels gedaan door mij te verbinden aan de Stichting SIA tot een succes te maken.

Manon Hardeman

‘Als je gezond bent, dan heb je 1000 wensen, als je ziek bent dan heb je er maar 1..’

Als je op jonge leeftijd hersenletsel krijgt dan staat je wereld op z’n kop. Je moet je toekomstplannen aanpassen of misschien wel helemaal uit je hoofd zetten. Dag in dag uit wordt je geconfronteerd met dingen die niet meer lukken zoals voorheen. Dit heb ik als partner heel dichtbij meegemaakt bij Siv. Het vervelende van NAH is dat er hersencellen kapot zijn en hoe hard je ook traint, het hersenletsel verdwijnt niet. Daarom vind ik het enorm belangrijk dat jongeren zo veel mogelijk hulp krijgen om zichzelf, nieuwe doelen te stellen en weer een toekomst voor zich kunnen zien. Met Stichting SIA wil ik me daar voor 200% voor inzetten.

Timo van Dael

‘Stichting SIA, Siv in Actie is een doel waar ik mij graag voor inzet om samen met Siv in Actie te komen’

Vanuit de ervaringen van Sivan is gebleken dat de opvang van jong volwassenen met NAH na hun revalidatieproces beter kan. Nadat Sivan hier zelf mee te maken heeft gehad, heeft hij besloten om zich hier met Stichting SIA voor in te zetten.

Ik ben enorm trots op de manier waarop Siv zich belangeloos inzet om anderen te helpen, en dat ik hier op mijn beurt als penningmeester deel van uit mag maken!

ANBI-STATUS EN CONTACT 

Mocht u vragen hebben, mail dan gerust naar info@sivinactie.nl. Dan neemt de organisatie contact met u op!

Naam: Stichting SIA, Siv in Actie

KvK-nummer: 68723660

Bankrekeningnummer: NL37INGB0007734619

RSIN/fiscaal nummer: 857563968

Postadres: Cantatestraat 2, 6842 DG Arnhem

Website: www.sivinactie.nl

Facebook: www.facebook.nl/StichtingSIA 

Bestuurders:

Dhr. Casper Steenbergen (voorzitter)

Dhr. Timo van Dael (penningmeester)

Mevr. Manon Hardeman (secretaris)

De bestuursleden ontvangen geen salaris vanuit de stichting. Wel kunnen zij de gemaakte onkosten voor de stichting declareren bij de penningmeester.

Zie beleidsplan Stichting SIA, Siv in Actie: Beleidsplan Stichting SIA mei 2017