Loading...
Achtergrond 2017-07-03T12:32:32+00:00

VERDER LEZEN

Zoals onder het kopje ‘Wie zijn wij?’ te lezen is, heeft Sivan op 26-jarige leeftijd meerdere TIA’s gehad en daar is ook nog een groot herseninfarct over heen gekomen. Sivan heeft een lange revalidatieperiode gehad in verschillende revalidatiecentra (Groot Klimmendaal in Arnhem en de Sint Maartenskliniek in Nijmegen). De eerste maanden na het herseninfarct begreep Sivan weinig van wat er allemaal gebeurde: waarom krijg ik zo veel kaartjes, waarom slaap ik niet meer thuis, waarom kan ik niet meer praten, waar ben ik eigenlijk, wat wil iedereen van me, waarom begrijpt niemand me? Er werd tegen Sivan gezegd dat hij niet meer zou kunnen voetballen en werken. Zijn wereld stortte in want werk en voetbal was zijn lust en zijn leven. Sivan ging door een hel maar die hel zette hij om in motivatie en hij is blijven knokken om zo snel mogelijk weer te kunnen praten, schrijven en voetballen. Zeg nooit ‘nooit’ want voetballen is al gelukt en nu het werken nog.

Logopedie, Groot Klimmendaal (sep 2014)

Fysiotherapie, Groot Klimmendaal (jan 2015)

Bewegen en zwemmen, Groot Klimmendaal (apr 2015)

Psycholoog, St. Maartenskliniek (mei 2016)

Cognitieve training VU Amsterdam (jul 2016)

OP ZOEK NAAR UITDAGINGEN VOOR NA DE REVALIDATIE

Toen er een einde in zicht kwam voor de revalidatie in Groot Klimmendaal en de Sint Maartenskliniek, ging Sivan op zoek naar andere uitdagingen om zichzelf te blijven ontwikkelen. Sivan werd losgelaten en moest alles nu zelf uitzoeken. Hij stond versteld dat er zo weinig hulp was voor jonge mensen met hersenletsel na de revalidatieperiode. Sivan ging op zoek naar hulp en ontmoette professor Erik Schrerder (neuropsycholoog) een aantal keer om te praten over mogelijkheden om verder te revalideren. Via professor Schrerder kwam Sivan in contact met het project de Class van de Edwin van der Sar foundation.

EDWIN VAN DER SAR FOUNDATION: DE CLASS

De Edwin van der Sar Foundation is opgericht nadat Annemarie van der Sar (de vrouw van Edwin) in 2009 een hersenbloeding kreeg. Het doel van de Edwin van der Sar Foundation is om de zorg voor patiënten met een hersenbeschadiging te verbeteren en beweging in te zetten als middel om het herstel van hersenfuncties en sociaal contact te bevorderen. In 2015 is de Edwin van der Sar Foundation gestart met het project de Class om jonge mensen met hersenletsel te helpen met de laatste stap naar werk. Voor de Class wordt jaarlijks een groep van young professionals met niet aangeboren hersenletsel aangenomen. De deelnemers van de Class zijn ambitieus, geschoold en hebben potentie, maar door het opgelopen letsel ziet hun toekomst er nu anders uit dan gedacht. De Class biedt intensieve begeleiding van professionele jobcoaches, studiebegeleiders en sporttrainers in combinatie met diverse aantrekkelijke stages en ontmoetingen. De deelnemers van de Class worden bijvoorbeeld ondersteund bij het afronden van een studie, het opdoen van werkervaring en het vinden van een passende baan.

Kick-off van ‘De Class’ (nov 2016)

SIVAN TOEGELATEN TOT DE CLASS 2016-2017

Sivan merkte dat er weinig kansen zijn voor jongeren met hersenletsel en Sivan besloot zijn eigen kansen te gaan creëren. Op welke manier hij dat wilde doen, dat wist Sivan nog niet helemaal. Via professor Erik Schrerder raakte Sivan in contact met de Class van de Edwin van der Sar Foundation. De Class had haar maximaal aantal deelnemers op dat moment al bereikt. Toch mocht Sivan op gesprek komen en door zijn enthousiasme, passie en ambitie is hij toegelaten tot de Class. Sivan was erg dankbaar voor deze kans en greep hem met beide handen aan.

EEN STEENTJE BIJDRAGEN..

In de Class ontmoette Sivan leeftijdsgenoten met niet aangeboren hersenletsel (NAH). Sivan merkte dat al deze leeftijdsgenoten tegen veel (verschillende) problemen aanliepen en zag hoe belangrijk de deelname aan Class is; eindelijk weer iemand die nog wel in je gelooft en die ook nog kan helpen met de problemen waar je tegen aanloopt. Ondertussen had Sivan nog steeds het idee in zijn hoofd dat hij zijn steentje wilde bijdragen. Door zijn toelating tot de Class kwam Sivan op het idee om een eigen stichting op te richten om geld in te zamelen om projecten – zoals de Class – te ondersteunen. Zo is het idee voor Stichting SIA, Siv in Actie ontstaan. Met Stichting SIA, Siv in Actie hoopt Sivan zijn steentje te kunnen bijdragen om jongeren met niet aangeboren hersenletsel weer toekomstperspectief te kunnen bieden.